• Intrebari frecvente

  Cum pot sti daca o cariera de coafor canin mi se potriveste?

  Vrei sa afli raspunsul la aceasta intrebare inainte sa te inscrii la un curs de toaletaj canin? Petrece un timp intr-un pet shop, un cabinet veterinar, un coafor canin sau o scoala de frizerie canina. Pentru a te ajuta sa iei o decizie, KLASTIL iti ofera posibilitatea de a petrece cateva ore la unul dintre cursurile noastre: vei putea observa cum se lucreaza cu cateii, care este atmosfera intr-un coafor canin si ce presupune interactiunea directa cu clientii. Doar asa te vei putea convinge daca o cariera de groomer canin este potrivita pentru tine.

  E necesar sa am experienta anterioara cu animale de companie?

  NU! Singurele conditii suntdragostea pentru animale si respectul pentru clienti. La fel de important este sa nu te temi de animale.

  Exista o varsta medie a coaforilor canini?

  Varsta medie a coaforilor canini se incadreaza intre 20 si 40 de ani.  Fie ca au fost dintotdeauna pasionati de lucrul cu animalele de companie, fie ca vin din alte domenii din dorinta ori din necesitatea unei schimbari in viata profesionala, frizerii canini reprezinta astazi o categorie profesionala eterogena, deschisa oricui.

  Exista in Romania cerere pentru coafori canini?

  DA! Iubitorii si posesorii de catei sunt tot mai constienti de importanta toaletarii cateilor, indiferent de talia sau de de rasa acestora. Nu doar aspectul estetic, ci si starea de sanatate  depind in mare masura de un toaletaj canin efectuat in mod regulat. Prin urmare, cererea de coafori canini profesionisti este si ea tot mai mare.

  Cati bani se pot castiga din grooming?

  Un frizer canin specializat isi poate asigura un trai confortabil din practicarea acestei meserii. Ca in orice domeniu, rentabilitatea depinde de doi factori cheie: de cat esti de bine pregatit si de cat de mult esti dispus sa muncesti.

  Ce presupune un curs de toaletaj canin KLASTIL?

  Cursul de coafor canin este impartit in doua module: unul teoretic  si unul practic. In tematica cursului teoretic sunt cuprinse informatii despre istoria cainelui, clasificarea raselor, tipurile de blana, anatomia cainelui, dermatologia canina, precum si o multime de tips&tricks legate de tunsori si interactiunea cu clientii.

  Accentul se pune pe orele de practica, in care se lucreaza pe diferite rase de caini la toate aspectele care tin de cosmetica si coafura canina: spalat, tuns (tunsori standard si de expozitie), periat, coafat, taiat unghii, curatat ochi, curatat urechi. Se vor exersa rapiditatea si precizia in executarea fiecarei operatiuni.

  Cat dureaza cursul de coafor canin KLASTIL?

  Un curs de frizerie canina dureaza 5 saptamani. Predarea se face intensiv, de luni pana vineri.

  Cat costa cursul de coafor canin KLASTIL?

  Un curs de toaletaj canin costa 2900 lei. Aceasta suma poate fi achitata integral sau in mai multe transe.

  Cum ma pot inscrie la cursul de coafor canin KLASTIL?

  Pentru inscrieri, ne poti contacta:

  sau ne poti vizita la sediul nostru din Cluj-Napoca, de pe str. Romulus Vuia, nr. 105

  Voi putea lucra si in alta tara cu diploma KLASTIL?

  DA! Diploma de coafor canin KLASTIL este avizata de Ministerul Muncii si cel al Educatiei din Romania si recunoscuta in toata Uniunea Europeana. Astfel, vei putea lucra ca frizer canin in orice tara din Europa.